Kiegészítő Adatvédelmi Nyilatkozat: COVID-19 

Utoljára frissítve: 2020. 05. 07.

A Vásárlói vélemények  Adatvédelmi nyilatkozata ismerteti, hogy kik vagyunk, mit csinálunk, és általában bemutatja a Vásárlói véleményeket. Ismerteti hogy miként továbbítjuk az Ön adatait országok között, miként gondoskodunk a biztonságukról, továbbá ismerteti az Ön jogait a személyes adataira vonatkozóan. A Kiegészítő Adatvédelmi Nyilatkozat leírja, hogy milyen formában fogunk személyes adatokat kérni Öntől, hogyan fogjuk megosztani és felhasználni ezeket a COVID-19 világjárvány idején, és további információval szolgál Önnek, kiegészítve az általános Vásárlói vélemények  Adatvédelmi Nyilatkozatát.

Milyen további adatokat kérünk ezen időszak alatt?

Arra fogjuk kérni (e-mail útján, vagy más kommunikációs csatornán keresztül), hogy a COVID-19 hatásának vizsgálatához kapcsolódó felméréseken, rövid közvéleménykutatáson, csevegőszobákban, online fókuszcsoportoban, valamint a Vásárlói vélemények weboldalon gyakorlott egyéb tevékenységeken keresztül személyes adatokat bocsásson rendelkezésünkre. Az általános Vásárlói vélemények  Adatvédelmi Nyilatkozatában felsorolt adatokon túl meg fogjuk kérdezni a COVID-19-re vonatkozó hozzáállásáról, véleményéről és reakciójáról, továbbá arról, hogy ez a példa nélküli esemény milyen hatással volt a gazdaságba, kereskedőkbe, valamint a kormányba vetett bizalmára, továbbá, hogy miként változtatta meg vásárlási élményét, fogyasztási szokásait, munkáját, pénzügyi helyzetét és életmódját.

Lehetséges, hogy a felmérések részeként az egészségi állapotára vonatkozó kérdéseket teszünk fel. Ha erre sor kerül, azt az adatgyűjtés megkezdésekor fogjuk jelezni Önnek, és kérni fogjuk a hozzájárulását ezeknek az adatoknak a kezeléséhez.Amennyiben nem kérünk Öntől egészségi állapotára vonatkozó adatokat, kérjünk, semmiképp se adjon meg ilyen adatot.

Amennyiben egészségi állapotára vonatkozó adatot bocsát rendelkezésünkre, az adat önkéntes rendelkezésre bocsátását úgy fogjuk tekinteni, mint a hozzájárulását ezen adatainak az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltak szerinti felhasználásához.

Hogyan használjuk fel a kiegészítő adatokat, és mi az adatok feldolgozásának jogalapja 

Amint az az általános Vásárlói vélemények Adatvédelmi Nyilatkozatában ismertetésre került, az Ön által rendelkezésre bocsátott, valamint más, általunk gyűjtött és harmadik személytől kapott adatokat arra használjuk fel, hogy „betekintő képet” adhassunk kereskedő, illetve márkakereskedő ügyfeleinknek, annak érdekében, hogy lehetővé tegyük számukra a vásárlói élmény növelését, és hogy a fogyasztóik körében építhessék a vásárlói hűséget. A COVID-19 világjárvány alatt általunk gyűjtött adatok nagy mértékben segíthetnek a kereskedőknek abban, hogy megértsék és megpróbálják kezelni vásárlóik szükségleteit ezalatt az időszak alatt. Ezeknak az adatoknak az általunk történő feldolgozása szükséges, annak érdekében, hogy ügyfeleinknek információkat nyújthassunk a kielemzett adatok alapján.

Az Ön által a COVID-19 világjárványhoz kapcsolódóan kitöltött felmérések adatait elsősorban az Ön hűségkártyájához tartozó vásárlási adatainak feleltetjük meg (mint például a kereskedőink fizikai és online üzleteiben tanúsított vásárlói magatartást), annak érdekében, hogy ismereteket szerezzünk a COVID-19 felé fennálló fogyasztói hozzáállásról, például, hogy mennyire aggódik miatta, illetve ez mennyiben változtatta meg a vásárlási szokásait, vagy a fizikai és online élelmiszer-áruházakkal kapcsolatos elégedettségének szintjét.

Abból a célból használjuk fel ezeket az adatokat, hogy segítséget nyújtsunk az ügyfeleinknek, hogy előre jelezzék az Ön (valamint más vásárlók) viselkedését, szokásait illetve preferenciáit, a világjárvány fennállása alatt. Ennek érdekében felhasználjuk a kielemzett adatokat, hogy előrejelezzhessük a vásárlói szokások változását (pl. Az online vásárlások megnövekedését vagy tartós élelmiszerek vásárlásának növekedését). Ezeket az adatokat csakis aggregált formában (vagyis olyan módon, ami Önt nem azonosítja) adjuk át ügyfeleinknek. Ezzel segítséget nyújtunk a kereskedőknek és beszállítóiknak fontos döntések meghozatalában, mely arra irányul, hogy a legmegfelelőbb szolgáltatást nyújthassák Önnek, például azt biztosítva, hogy pontosabban tudják előre jelezni bizonyos termékekre és szolgáltatásokra vonatkozóan a keresletet.

A COVID-19 világjárvánnyal kapcsolatosan gyűjtött személyes adatokat kizárólag a jelen Kiegészítő Adatvédelmi Nyilatkozatban leírt célokra fogjuk felhasználni. Ha a COVID-19 világjárványhoz nem kapcsolódó személyes adatot kérünk Öntől, akkor az adatgyűjtésünkre és felhasználásunkra az általános Vásárlói vélemények  Adatvédelmi Nyilatkozatában leírtak vonatkoznak.

Kivel osztja meg a dunnhumby ezen további adatokat?

Az általános Vásárlói vélemények  Adatvédelmi Nyilatkozata „Kivel osztja meg a dunnhumby az adataimat” illetve „Hogyan osztja meg a dunnhumby az adataimat” fejezetekben ismertetett címzettekkel, illetve formátumban közöljük az Ön adatait.  

Adatmegőrzés

A fent leírtak szerint begyűjtött adatokat az általános Vásárlói vélemények  Adatvédelmi Nyilatkozata „Adatmegőrzés” című fejezetben ismertetett ideig őrizzük meg.

Jelen Adatvédelmi Nyilatkozat frissítése 

Jelen Kiegészítő Adatvédelmi Nyilatkozat a fentiekben leírt adatok gyűjtése és tárolása során frissítésre kerül. A Kiegészítő Adatvédelmi Nyilatkozat frissítésekor megtesszük a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy megfelelő módon tájékoztassuk Önt az általunk végzett változtatások jelentőségéről. Az oldal tetején láthatja, hogy mikor volt utoljára frissítve a Kiegészítő Adatvédelmi Nyilatkozat.

Hogyan léphet kapcsolatba velünk? 

Amennyiben bármilyen kérdése van, vagy kétségei vannak az általunk végzett adatfelhasználással kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba az adatvédelmi tisztviselőnkkel a következő elérhetőségen: individualrights@dunnhumby.com.

Az Ön adatkezelője a dunnhumby Limited. Amennyiben bizonyos országokból és régióból származik, mint például Európa, akkor joga van továbbá a helyi adatvédelmi hatósághoz kérelmet vagy panaszt benyújtani. Az európai adatvédelmi hatóságok listáját itt találja .


Copyright © 2020 dunnhumby.

A következő e-mail címen várjuk a kérdéseiket:
info@vasarloi-velemenyek.hu